Специализираният наказателен съд наложи до 8 години затвор спрямо 7

...
Специализираният наказателен съд наложи до 8 години затвор спрямо 7
Коментари Харесай

44 г. затвор за участници в група за трафик на мигранти

Специализираният углавен съд наложи до 8 години затвор по отношение на 7 обвинени за присъединяване в група за трафик на мигранти.

Организираната незаконна група е обезвредена на 22 септември 2016 година. Осъдените основали канал за превозване на мигранти от Турция през България в Сърбия.

Ръководителят на групата е наказан на 8 години затвор при първичен непоколебим режим. 8-годишна присъда получи и неговата " дясна ръка ". Други двама участници са получили по 7 години затвор.

Останалите участници в групата получиха до 5 години затвор.

Според материалите по следствието каналджиите противозаконна са преваждали жители на Афганистан, Ирак и Сирия през турско-българската граница. В някои от случите участниците в незаконната група посрещали мигрантите на българска територия.

След това каналджиите превозвали бежанците с персоналните си коли до София и ги настанявали краткотрайно в жилища в квартал " Модерно предградие ". При опция мигрантите били прекарвани през границата със Сърбия през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ".

Установено е, че групата работила при строга организация и нелегалност. Участниците комуникирали онлайн. Те се свързвали и със свои сътрудници трафиканти от Турция.

Транспортирането на мигрантите било следено от най-доверения на ръководителя участник в групата, който предвождал автоколоната като пилотен автомобил, с цел да се избегнат полицейски инспекции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР