Специализираният апелативен съд отново отложи решението си по искането на

...
Специализираният апелативен съд отново отложи решението си по искането на
Коментари Харесай

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я водят до Витоша

Специализираният апелативен съд още веднъж отсрочи решението си по настояването на прокуратурата за премахване от служба на кмета на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова , съобщи БНР.

След като на 31 май, четвъртък, Специализираният апелативен съд отсрочи съвещанието по делото , тъй че Иванчева и Петрова да могат да се срещнат с материалите по делото, на днешното съвещание съдът още веднъж отсрочи решението си поради нови доказателства по корупционната спекулация в общината, с които двете обвинени желаят да се срещнат.

 Иванчева има 3 дни да чете материалите по делото
Иванчева има 3 дни да чете материалите по делото

Иванчева: Няма такава страна и правораздаване, всичко е безусловно нагласено

Новите доказателства са импортирани тази заран от прокуратурата. Доказателствата съставляват 4 тома с данни, събрани със профилирани разследващи средства.

В хода на съвещанието Иванчева и Петрова се оплакаха, че от държавното обвиняване са им отказали документално достъп до всички доказателства.

Магистратите почетоха още веднъж настояването на двете подсъдими. Съдът задължи също по този начин прокуратурата да даде на двете и юристите им всички доказателства , с които обвиняването разполага. Това би трябвало да стане до края на деня.

Следващото съвещание по делото е планувано за 7 юни , четвъртък, от 15 часа. Магистратите акцентираха, че това ще бъде последното съвещание.

 44% от българите намират протичащото се с Иванчева за скалъпено
44% от българите намират протичащото се с Иванчева за скалъпено

55% поддържат ограничението на рекламата на хазарт

На влизане в правосъдната зала Иванчева и Петрова носеха 4 листа с фрагменти от дешифрирани записи на диалози. Част от диалозите отразявали разговора сред две лица с букви Д. и Б. Лицата говорели за проблемите, които им основава Иванчева и се тормозили, че такива като нея могат да се появят из цяла София и дори на държавно равнище. Двете лица се чудели още по какъв начин можело " Б.Б. и Ц.Ц. " да позволяват всичко това да се случва.

Разсекретеният диалог:
" В: (бизнесменът Александър Ваклин) " Защо ББ и ЦЦ я търпят, тъй като най-после София ще се изпълни с такива Иванчеви.
Д: (посредникът по подкупа Петко Дюлгеров): ш " ае появят, както си говорихме, а това е извънредно рисково.
В: (бизнесменът Александър Ваклин) Ми ще се появят на държавно равнище, би трябвало да вземем ограничения ".
(Нова телевизия)

От прокуратурата обаче изрично отхвърлят буквите " Б.Б. " и " Ц.Ц. " да се загатват в СРС-тата.

 Лакмусът Иванчева – кой какво желае във властта
Лакмусът Иванчева – кой какво желае във властта

Арестът на Иванчева подвигна голяма вълна, която всеки пробва да яхне по друг метод

Освен това на листите Иванчева и Петрова демонстрираха мемоари, в които съгласно СРС-тата двете лица (Ваклин и Дюлгеров) си говорили, че могат да ги сплашат като ги " водят до Витоша " и " ще ѝ пратим командоси ".

Според кметицата на " Младост " различен вложител пък споделил с Ваклин, че прокуратурата му предложила оферта 15 000 евро, за " да я няма " Иванчева.

Иванчева също по този начин изясни, че преписката на Ваклин не е бавена от нея, а от арх. Румен Русев, който беше назначен от Столичния общински съвет като краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на региона.

 Иванчева е почтена до доказване на противното съгласно новия ВрИД кмет на
Иванчева е почтена до доказване на противното съгласно новия ВрИД кмет на " Младост "

Съдът взема решение през днешния ден дали Иванчева остава кмет на " Младост "

Припомняме, на 23 май, сряда, спецпрокуратурата изиска от спецсъда да в профил Иванчева като кмет на столичния регион " Младост ", откакто стана ясно, че от килията си в ареста Иванчева е издала заповед за уволнението на заместник-кмета на " Младост " Румен Русев , който е един от главните очевидци против нея. Иванчева също по този начин подписала от ареста, че назначава пиарът на региона Петър Кърджилов за зам.-кмет на " Младост " .

От прокуратурата поясняват, че обстоятелството, че Иванчева желае да ръководи общината, въпреки и да е арестувана за непрекъснато, е рисков казус, както и предизвестие към свидетелствалите против нея хора от администрацията в " Младост ". Наблюдаващите прокурори взеха решение, че уволнението на Русев е опит той да бъде притиснат, тъй че да отдръпна показанията си.

На съвещанието на спецсъда магистратите взеха решение да отстранят Иванчева от служба . Решението беше обжалвано пред Апелативният профилиран съд.

Според кметицата на " Младост " обаче е на мнение, че кадровите ѝ решения са в синхрон със закона, а дейностите на прокуратурата целели " политическото ѝ заличаване ".

Тогава Иванчева съобщи, че протичащото се е принуда. По думите ѝ няма доказателство, което да потвърждава, че те са отговорни. " Ние нямаме право да се защитим, а бяхме помолили за конференция ", означи Иванчева и добави, че това е политическа офанзива, която не би трябвало да бъде подкрепяна от съда.

Биляна Петрова от своя страна разяснява, че й е идвало да се самоубие, а в началото си е помислила, че е отвлечена. " Не разбирам какво съм направила и не знам защо ме упрекват прокурорите ", сподели през сълзи Петрова.

На съвещанието на Апелативния профилиран съд на 31 май, четвъртък, магистратите, които трябваше да преценяват дали Иванчева да бъде отстранена, взеха решение да провиснал на Иванчева и Петрова 3-дневен период , тъй че двете да се срещнат с материалите по делото, по което са подсъдими. Материалите били много обемни, а чат от тях били и секретни.

По време на съвещанието Иванчева употребява наличието на медиите и отсече: " Няма такава страна, няма такова правораздаване... Абсолютно е нагласено , както сподели Марковски - Ако има правораздаване, ние сме китайци ".

Кметицата също по този начин изиска на нейно място в община " Младост " да се назначи досегашният ѝ пиар Петър Кърджилов , който, по думите ѝ, ще продължи идеята " Зелен Младост ".

Междувременно обаче стна ясно, че след два часа спор Столичният общински съвет е избрал точно Румен Русев за изпълняващ длъжността областен кмет на " Младост ".

 Има безпределно незадоволително доказателства против Иванчева
Има безпределно незадоволително доказателства против Иванчева

Адвокатът на кметицата е безапелационен, че не е нарушила закона с работата си от ареста

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР