Специализирани полицейски части разбиха организирани престъпни групи за производство и

...
Специализирани полицейски части разбиха организирани престъпни групи за производство и
Коментари Харесай

Откриха рекордни количества наркотици в Испания и Португалия

Специализирани полицейски елементи разрушиха проведени незаконни групи за произвеждане и разпространяване на опиати в няколко европейски страни. В Испания и Португалия бяха разкрити рекордни количества марихуана и кокаин.

Екипът за битка с проведената престъпност и опиатите на Гражданската армия на Толедо и Митническата работа на летище " Барахас " в Мадрид разкриха произвеждане на марихуана в изключително огромни количества. Иззети са над 135 хиляди стръка от най-голямата ферма в Европа за произвеждане на марихуана, която публично е оповестила, че отглежда промишлен коноп, заяви БНР.

При обиск на ферма в град Хуерта де Валдекарабанос, покрай Толедо е открито, че растенията не са промишлен коноп, а генномодифицирана марихуана, която на външен тип не се разграничава от него. Дни по-късно на летище " Барахас " в Мадрид бяха арестувани 112 кг пъпки от марихуана, оповестени за растения, без да се прецизира какви. При следствието е станало ясно, че те са на компанията, притежател на плантацията за " промишлен коноп ". При обиска са открити 30 тона изсушена продукция от предходната година и над 3 хиляди кг пъпки, подготвени за дистрибуция.

Фермата, в която се е намирала плантацията, е с повърхност от 12 хектара, с непрекъснато 24-часово наблюдаване и специфична зона за сушене с вентилационна система.

Арестувани са трима души, а други шест са разследвани. Срещу тях са повдигнати обвинявания за закононарушение против публичното здраве, принадлежност към незаконна група и жестоко тъпчене правата на служащите, защото на мястото са работили нелегално пребиваващи чужденци, които са живеели в тежки битови условия.

В Белгия пък бе разрушена незаконна организация, за която се подозира, че е внесла над 15 тона кокаин през пристанищата в Антверпен и Ротердам, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Общо 27 души бяха задържани при 23 обиска, осъществени основно в региона на Лиеж. В интервенцията взеха присъединяване 300 служители на реда, заяви в официално съобщение федералната прокуратура.

При нея са разрушени нарколаборатория и склад за опиати и са били конфискувани близо 600 кг кокаин. Конфискувани са също по този начин оръжия, коли, криптирани телефони, скъпи часовници и коне.

По данни на прокуратурата групировката има разклонения в Испания, Нидерландия и Колумбия.

При друга интервенция през вчерашния ден португалските управляващи са иззели 5,2 тона кокаин от платноходка, плаваща под испански байрак. Арестувани са двама испанци и един перуанец. Това е най-голямото количество от опиата, залавяно през последните 15 години в Португалия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР