Специализираната прокуратура взе мерки за незабавна защита на свидетел по

...
Специализираната прокуратура взе мерки за незабавна защита на свидетел по
Коментари Харесай

Прокуратурата с мерки за незабавна защита на свидетел по делото срещу Живко Мартинов

Специализираната прокуратура взе ограничения за незабавна отбрана на очевидец по делото против Живко Мартинов посредством обезпечаване на персоналната му физическа защита. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
По реда на член 123 от Наказателно-процесуален кодекс Специализираната прокуратура разпореди на органите на Министерство на вътрешните работи да охраняват непрекъснато очевидец и членовете на фамилията му, защото са налице учредения да се допуска, че са застрашени по отношение на наказателното произвеждане – в следствие от свидетелстването му може да възникне действителна заплаха за живота и здравето му, на неговите брачна половинка и други.
Незабавната отбрана е обезпечена от Специализираната прокуратура по искане на очевидеца. Друг очевидец по делото се е отказал от препоръчана му от прокуратурата отбрана посредством персонална физическа защита.
Припомняме, че досъдебното произвеждане против Живко Мартинов се намира във финалната си фаза. Предстои в къси периоди Специализираната прокуратура да внесе делото с обвинителен акт в Специализирания углавен съд.
Извършва се инспекция и на следствията, ръководени от прокуратурата в Добрич, свързани с похищения против личността и имуществото на очевидците по делото. Предмет на инспекция от Специализираната прокуратура са и всички сигнали, съдържащи изказвания за незаконни действия от лица, имащи отношение към наказателното произвеждане против Мартинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР