Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд от

...
Специализираната прокуратура ще протестира определението на Специализирания наказателен съд от
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата ще протестира изменението на мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова

Специализираната прокуратура ще стачкува определението на Специализирания углавен съд от 18 октомври 2018 година за изменение на ограниченията за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от „ Задържане под стража “ в по-леки - „ Домашен арест “.

Съдът стимулира решението си основно с това, че след разпитите в правосъдно съвещание като очевидци на чиновници в Столичната община и в Район „ Младост “, двете подсъдими за корупция към този момент не могат да въздействат на показанията им. Мотивът на обвиняването да стачкува това решение е фактът, че Иванчева и Петрова могат да повлияят на останалите неразпитани очевидци по делото, не по малко, в сравнение с общинските чиновници, с които от месеци нямат служебни връзки. Освен това, в хода на правосъдното съвещание не е посочен нито един факт или доказателство, които да слагат под подозрение обоснованото съмнение за извъшеното от тях закононарушение.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в следствения арест до изговаряне на Апелативния специалиализиран углавен съд по митинга в преднидения в закона 7-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР