Специализираната прокуратура се самосезира по медийни публикации за потенциална водна

...
Специализираната прокуратура се самосезира по медийни публикации за потенциална водна
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата и ДАНС подхванаха и потенциалната водна криза в Ботевград

Специализираната прокуратура се самосезира по медийни изявления за евентуална водна рецесия в Ботевград.

Миналата седмица кмета на града Иван Гавалюгов сигнализира, че в язовир " Бебреш " има вода за питейно-битово водоснабдяване за още единствено към 6 седмици, а останалите налични водоизточници не могат да задоволят потребностите на ботевградчани.

Тогава Гавалюгов разгласи, че причина за евентуалната водна рецесия в града е освен остарялата ВиК мрежа, само че и настоящата от 2014 година частна Водноелектрическа централа " Бебреш ", благосъстоятелност на сдружението " Агрохолд " с шеф някогашния кмет на Правец Васил Златев. Според цитираните думи на кмета на Ботевград тази централа " работи отвън обсега на своето позволение ".

Няколко дни по-късно инспекция от сдружението на земеделското министерство " Напоителни системи " и осъществена по разпореждане на премиера Бойко Борисов открила, че водата от язовира се употребява единствено за потребностите на популацията и не се източва от микро хидроцентралата на компанията на бащата на някогашния началник на " Лукойл " Валентин Златев.

Във вторник обаче с предписание на прокурор от Специализираната прокуратура е предоставена инспекция на ДАНС по изнесените в обявата данни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР