Специализираната прокуратура проведе акция в хотелите Маринела в София и

...
Специализираната прокуратура проведе акция в хотелите Маринела в София и
Коментари Харесай

Разследват собственика на Маринела Ветко Арабаджиев

Специализираната прокуратура организира акция в хотелите " Маринела " в София и " Марица " в Пловдив. Задържани бяха 10 души, а притежателят Ветко Арабаджиев е обект на следствие , стана ясно от думите на зам.-главния прокурор Иван Гешев.

Образувано е досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, основана за отбягване на заплащане на данъчни отговорности в огромни размери, посредством подправяне на данъчни документи.

Задържаните са от разнообразни компании и компании. Самият Арабаджиев по данни на службите се намира отвън страната от няколко месеца, предава bTV.

„ Към момента към момента се организират дейности по следствието. Текат голям брой претърсвания и изземвания на територията на разнообразни адреси и МПС-та в София и Пловдив. Собственикът на хотела, в случай че употребявам думата „ притежател “, по публични данни, от началото на август месец не се намира в страната дружно с хора от фамилията си. Обект на следствие за осъществени закононарушения са и това лице, хора от фамилията му, както и шефове и притежатели на разнообразни компании “, добави Иван Гешев, представен от " Фокус ".

На въпрос дали 10-мата арестувани са чиновници на Ветко Арабаджиев, Гешев отговори: „ Не единствено. Това са и лица, които нямат официална връзка с компании, благосъстоятелност или следени от посоченото от вас лице, само че които са употребявани съгласно следствието за това компании, следени от един кръг лица да приспадат проверяващ се данъчен заем. Поставени лица на разнообразни компании, които не би следвало да имат нещо общо с това лице и формалните негови компании “.

Ако приказваме за възможни обвинявания за пране на пари, тъй като все още няма привлечено в качеството на обвинен нито едно лице, насоката на следствието е, че е осъществено пране на пари като закононарушението е данъчно такова, което не изключва да има обвиняване и в посока проведена незаконна група. Делото по случая е формирано преди 10 дни. Периодът, който обгръща, е от началото на 2018 година до в този момент “, съобщи още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР