Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност три лица за участие
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана измамната схема за фалшифициране на документи във Враца

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност три лица за присъединяване в проведена незаконна група, основана за правене и разпространяване на неистинен български документи за идентичност.
Припомняме, че бандата беше разрушена на 4 ноември /четвъртък/, а за акцията заяви единствено организация BulNews.



Предстои да бъде предявено обвиняване за присъединяване в групата на още едно лице, което все още е под карантина поради заболяване от COVID-19.
Тримата упрекнати са арестувани на 4 ноември 2021 година на територията на София, Пловдив и Враца при профилирана полицейска интервенция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура.
Събраните по досъдебното произвеждане доказателства сочат, че участниците в групата са изработвали и разпространявали подправени задгранични паспорти, персонални карти и други документи от юли 2018 година (престъпление по член 308, алинея 7 от НК).
В хода на дейностите по следствието на шест адреса са открити и конфискувани голям брой персонални документи, копия и заготовки за персонални документи, цветни принтери, ламинатор, бележник със мемоари, мобилни телефони, СИМ карти, документи за парични преводи, компютър, преносим компютър. Проверява се дали откритите персонални карти и паспорти са същински, и в случай че е по този начин, по какъв начин обвинените са се сдобили с тях.
Разследват се и данни за това, че участниците в групата са изготвяли неистинен български документи на чужденци - мигранти, с които те да придобият правата за свободно напредване на европейски жители и да преминат границата от една прилежаща балканска страна в друга по пътя си към Западна Европа.
С разпореждане на наблюдаващия прокурор на тримата упрекнати за присъединяване в незаконната група са взети ограничения за неотклонение „ гаранция в пари “ в размер на 10 000 лв. за всеки от тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР