Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 9 лица за участие

...
Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност 9 лица за участие
Коментари Харесай

Разбита е група, снабдявала варненския кв. Максуда с дрога

Специализираната прокуратура притегли към наказателна отговорност 9 лица за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати във Варна.

Снабдителят с дрога на едро е от София. Той също е упрекнат. Десетимата са арестувани на 16 и 17 декември 2019 година при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ТС БОП-Варна.

Според събраните досега доказателства за избран интервал от време групата придобила монопол върху разпространяването във Варненския квартал " Максуда ". Пласирали са и в други региони на града.

У множеството задържани, както и в употребени от тях жилища и коли, са открити и конфискувани близо 4 кг наркотични субстанции - метамфетамини, хероин, марихуана. Наркотици са открити и у арестувания в София доставчик на групата, който " захранвал " варненските разпространители с килограми.

На девет от арестуваните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 18 декември 2019 година, за седем от тях (в това число и на обвинявания за доставчик на едро) Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража.

На двама от участниците в групата ще бъде поискана мярка за неотклонение " Домашен арест ". Един е оставен без мярка заради нужда от незабавно лекуване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР