Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на трима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Бивш шеф на съд и бивш общинар са обвинени за данъчни измами

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на трима участници в проведена незаконна група за данъчни закононарушения, чийто началник е някогашен ръководител на Районния съд в Сандански, а един от участниците – някогашен общински консултант в града. Това се похвалиха през днешния ден от прокуратурата, без да оповестяват имена.

Според обвиняването 636 267,19 лв. е вредата, нанесена от групата на държавния бюджет посредством отбягване на заплащане на Данък добавена стойност от началото на 2010 година до юли 2016 година

В продължение на 5 години и половина групата е работила по една и съща скица. За да се избегне установяването и заплащането на изискуем Данък добавена стойност на следена от участниците компания, са съставяни счетоводни документи с погрешно наличие. В дневниците за покупки са отразявани заплащания за неизвършени услуги и доставки от 10 " кухи " компании в Сандански и Благоевград, съставяни са месечни справки-декларации по Закона за Данък добавена стойност с погрешно наличие, като в последна сметка е бил приспадан неследващ се данъчен заем в интерес на въпросното сдружение.

На 9 ноември 2017 година обвиняванията са предявени на участниците в групата. С постановления на екипа прокурори от Специализирана прокуратура, работил по случая, на ръководителя на групата е наложена мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 5000 лв.. На двамата участници са наложени парични гаранции надлежно от 4000 и 3000 лв..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР