Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна
Коментари Харесай

Ръководител на престъпна група се оказа брат на депутат

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на четирима участници в проведена незаконна група за рекет, работила на територията на София и други градове в страната от март 2016 година.

Ръководителят на групата е брат на депутат. Той и трима от упрекнатите бяха арестувани на 3 юли 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП и профилираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник сега е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за нелегално владеене на оръжие.

Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над убития на 19 декември 2017 година в София шеф на звено „ Фискален контрол” в Национална агенция за приходите Иво Стаменов.

"Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите… Въобще – сериозна група “, разяснява ден след реализацията на акцията основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Според събраните доказателства групата е решавала посредством брутални силови дейности (и против солидно заплащане) финансови разногласия в интерес на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „ наказателни акции “ против съответни хора, или е възлагала осъществяването им на трети лица.

Сред главните задания на проверяващите активността на незаконната група е да открият дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени дейности, имат връзка с покушението над данъчния чиновник.

Вижте още:

Заловиха незаконна група, възнамерявала убийствата на служители на реда и магистрати

Радев: Убийствата в другите страни са повече

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР