Специализираната прокуратура постигна 13 осъдителни присъди по дело срещу организирана

...
Специализираната прокуратура постигна 13 осъдителни присъди по дело срещу организирана
Коментари Харесай

Осъдиха 13 души за данъчни престъпления за милиони |

Специализираната прокуратура реализира 13 неоправдателни присъди по дело против проведена незаконна група за данъчни закононарушения, от които държавната хазна е била ощетена с няколко милиона лв..

Двама от подсъдимите получиха санкции от по 6 година отнемане от независимост, трима - затвор от по 5 година и един - 4 година На останалите наказани са наложени присъди сред 1 и 3 година отнемане от независимост с отсрочено осъществяване на наказването за период сред 3 и 5 година

Специализираният углавен съд постанови и конфискация на част от имуществото на трима от подсъдимите.

Делото е било импортирано от Окръжната прокуратура в Пловдив против 18 души. Освен за присъединяване в ОПГ за отбягване на данъчни отговорности, те са упрекнати и за голям брой закононарушения, свързани с невнесен Данък добавена стойност от доставки, касаещи симулативни и фиктивни покупко-продажби по ВОД (Вътреобщностни доставки в ЕС) с големи количества захар.

В хода на делото са събрани над 240 тома с доказателства и са разпитани над 630 очевидци.

При разглеждане на делото в правосъдна фаза са изслушани и признати заключенията на движимости лица по комплицирани данъчни и счетоводни експертизи, при които са изследвани голям брой данъчни бумаги, свързани с разследваните закононарушения. Предявявани са голям брой материални доказателства, един път се е наложила и промяна на правосъдния състав.

Присъдите на Специализирания углавен съд не са дефинитивни и могат да се апелират пред Апелативния профилиран съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР