Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу

...
Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу
Коментари Харесай

Прекратиха проверката по Ало, Банов съм

Специализираната прокуратура отхвърли да образува досъдебно произвеждане по сигнали против министъра на културата Боил Банов заради липса на данни за осъществено закононарушение, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Проверката не е открила нарушавания нито от страна на Банов, нито от страна на неговия заместител. Още по-малко може да се приказва и за набирането на имотна полза.

Според прокуратурата двамата са спазили закона и също така са осъществили нужния надзор при осъществяването на строително-монтажни работи при Ларгото.

Проверката е открила още, че няма нарушавания и в отчетността за изразходваните суми. Не са открити и актове касаещи строителството на плана, в които да има погрешни данни.

Разследващите настояват, че няма веселба при осъществяването на плана, която да е причина за искане на наказателна клауза.

Прокуратурата стартира инспекцията поради сигнал от Българска социалистическа партия, откакто през февруари депутатът Елена Йончева показа документи и записи, които съгласно нея потвърждават, че министър Банов е давал инструкции за подправяне на документи, с цел да се опрости наказателна клауза от 700 000 лева на фирмата-строител на втори и трети стадий от Ларгото в София, защото се е забавила със градежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР