Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“,

...
Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лв. по делото „Арабаджиеви“,
Коментари Харесай

Откриха нови 500 000 лв. по случая „Арабаджиеви“, трима са задържани

Специализираната прокуратура иззе нови 500 000 лева по делото „ Арабаджиеви “, като още трима са арестувани за 24 часа.

Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура.

В рамките на следствието по досъдебното произвеждане за данъчни закононарушения и пране на пари, по което бяха упрекнати членове на фамилия Арабаджиеви и техни чиновници, на 11 септември 2018 година в Бургас бяха извършени процесуално-следствени дейности.

При полицейска инспекция на джип с трима пасажери у двама от тях са открити хартиени пликове, съдържащи към половин милион лв..

По случая неотложно е известена Специализирана прокуратура.

По необходимост процесуално-следствените дейности са предоставени на ОДМВР - Бургас. Установено е, че едно от лицата, у което са открити над 298 000 лв., изтеглени от банкова институция, е директно обвързвано с ръководството на едно от инкриминираните сдружения по досъдебно произвеждане на СП – на захарния цех „ Кристал “ в Пловдив.

У друго лице е открита и конфискувана сумата от 200 000 лева

Задържани за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи са трите лица, конфискуван е и джипът, с който са се придвижвали.

Установява се тяхната съпричастност в възможна незаконна активност и присъединяване в разкритата проведена незаконна група за асимилиране на неследващ се Данък добавена стойност, като включително влизат данъци от фиктивни покупко-продажби на захарния цех в Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР