Не знам дали българският народ е малък, но е много

...
Не знам дали българският народ е малък, но е много
Коментари Харесай

Евгений Дайнов избухна: Българите винаги са искали да живеят като животни

Не знам дали българският народ е дребен, само че е доста елементарен, безапелационен е професорът

Не знам дали българският народ е дребен, само че е доста елементарен. Тази присъда българските жители получиха от политолога проф. Евгений Дайнов, който направи този коментар във фейсбук във връзка резултатите от изборите през вчерашния ден.  

Ето какво сподели той в обществената мрежа:

Не знам дали българският народ е дребен, само че е доста елементарен.

Знам, обаче, нещо по-важно.

В нито една секунда от 1879 година насам болшинството от българите не са желали да живеят като европейци. Искали са да живеят като животни: мощният да взема решение кой да е животът на слабия.

Винаги българите, искащи да са европейци, са били малцинство.

От време на време са ставали огромно малцинство, та даже са получавали електорална поддръжка. Но след това постоянно - постоянно - е сработвал прословутият втори ум на българина.

И той е изритвал от властта своите проевропейски представители, с цел да върне властта в ръцете на тези, които се отнасят с него като с животно.

Днес/бел.ред. вчера/ видяхме следващия епизод. Нищо ново не сме видели. Спомнете си по какъв начин мъдрият български народ беше единственият в Европа, който през 1990-та, сдобил се с опцията да гласоподава свободно, гласоподава за Българска комунистическа партия под лозунга " Тази ваш'та независимост с какво се яде БЕ? ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР