Специализираната прокуратура и ГДБОП разследват организирана престъпна група от българи

...
Специализираната прокуратура и ГДБОП разследват организирана престъпна група от българи
Коментари Харесай

Разследват група българи за разпространение на наркотици в Германия |

Специализираната прокуратура и ГДБОП проверяват проведена незаконна група от българи за разпространяване на опиати в Германия.

Действията им са почнали на 23 ноември и са в осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена от прокуратурата във Франкфурт на Майн, оповестиха от спецпрокуратурата.

Досъдебното произвеждане е формирано в края на 2020 година от прокуратурата във Франкфурт на Майн. При координирани дейности с Федералната престъпна работа нашата Специализирана прокуратура и ГДБОП на 23 ноември 2021 година е извършена взаимна полицейска интервенция на територията на двете страни - в областите Северен Рейн-Вестфалия и Хесен, както и в област Търговище.

В Германия в началото са арестувани 12 българи, като на петима от тях са повдигнати обвинявания за управление и присъединяване в ОПГ, настояща на територията на Франкфурт, за владеене и разпространяване на наркотични субстанции. Извършени са претърсвания на 14 адреса, при които са открити и конфискувани голям брой доказателства, относими към предмета на следствието, допълват от спецпрокуратурата.

При претърсвания на адреси в Попово и село Кардам са открити и конфискувани документи, компютърни конфигурации, мобилни телефони и други доказателства, свързани незаконната активност на групата. Те ще бъдат предадени на прокуратурата на Франкфурт на Майн за приобщаване към воденото във Федерална Република Германия следствие.

Неутрализирането на незаконното съдружие е резултат от едногодишни старания и съдействие на немските и българските правосъдни и полицейски органи в противодействието на проведената престъпност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР