Специализираната полицейска операция е проведена, на 12 август на територията

...
Специализираната полицейска операция е проведена, на 12 август на територията
Коментари Харесай

Ямболски ченгета хванаха ало измамници в крачка

Специализираната полицейска интервенция е извършена, на 12 август на територията на ОДМВР-Ямбол и ОДМВР-Русе, при отлична съгласуваност от Групово дело "Национална полиция " и под управлението на Ямболската районна прокуратура. В хода й в ямболския квартал "Граф Игнатиев " са арестувани "мулетата " - 51-годишен мъж и 36-годишна жена от Варна, в миг на прибиране на пари от телефонна машинация. Минути по-рано стара жена, въведена в подвеждане по телефона, че оказва помощ за задържане на измамници, е хвърлила през терасата две чанти, съдържащи общо към 2600 лв. в друга валута.

В арестуваните са открити и конфискувани още пари и 9 пакетчета с вещество, което на наркотест е реагирало позитивно на хероин. При последвалите процесуално-следствени дейности са открити и арестувани и двамата причинители на измамата /т.н. "въртачи "/ - мъже на 44 и 26 години от град Ветово. Те са престъпно проявени и осъждани за закононарушения от този тип.

В хода на следствието са събрани данни, че по същата скица "мулетата " са прибрали 500 лв. от машинация в различен регионален град. На двамата мъже от Ветово са повдигнати обвинявания за осъщественото закононарушение и с прокурорско разпореждане са им наложени ограничения за период от 72 часа "задържане под стража ". Работата по случая продължава в границите на досъдебното произвеждане под надзора на Районна прокуратура – Ямбол. Проверява се съпричастността на арестуваните към други сходни закононарушения, осъществени в страната.

От полицията за следващ път приканват жителите: Бъдете бдителни! Не пропускайте в диалозите с възрастните си родители и близки да им напомняте, по какъв начин могат да станат жертва на лъжливи схеми. Измамниците употребяват разнообразни сюжети, даже посредством закани. Постоянно трансформират тактиката си, само че постоянно желаят и то незабавно. За да реализират задачата си, те ангажират вниманието на своите жертви и задържат телефона отворен до реализиране на незаконното действие. Помнете: В никакъв случай не изпълнявайте инструкции, в които Ви желаят пари по телефона, без значение кой и по какъв мотив насочва настояването! Не предоставяйте персонални данни на свои близки по телефона! Не предприемайте предоставяне на пари на непознати, представящи се за медиатори или доверени лица, тъй като това е сигурен знак за машинация!

При сходни случаи, пробвайте незабавно да се свържете с околните си, сигнализирайте на тел. 112 или в най-близкото Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР