Специализираната операция се проведе вчера като част от планираните превантивни

...
Специализираната операция се проведе вчера като част от планираните превантивни
Коментари Харесай

Спецакция в Пловдивско! Разкриха много нарушители

Специализираната интервенция се организира през вчерашния ден като част от плануваните превантивни ограничения за противопоставяне на престъпността и възстановяване на изискванията за пътна сигурност на цялата територия на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи - и по-точно в карловския район.

Проверките бяха ориентирани за попречване и откриване на всички типове противозаконни действия, измежду които контрабанда с акцизни артикули, приложимост и разпространяване на опиати,  закононарушения срещу горското и селското стопанство. Акцент в контрола на пътя пък бе подложен върху съблюдаване на разпоредбите за придвижване от всички участници, определяне и санкциониране на водачи без нужната дееспособност, използвали алкохол или наркотични субстанции, предприемащи рискови маневри и създаващи предпоставки за катастрофи.  

В акцията участваха чиновници от РУ-Карлово, секторите „ Специализирани полицейски сили “ и „ Пътна полиция “ и Зонално жандармерийско ръководство – Пловдив.

Общо екипите са ревизирали 363 лица и 275 моторни транспортни средства. С механически средства за приложимост на алкохол са тествани 29 водачи, а други 2 –  за приложимост на наркотични субстанции. За установени нарушавания на ЗДвП са формирани 15 акта и издадени 94 санкции с фиш. Допълнително са връчени и 56 електронни фишове. Деветима души са глобени с актове на съображение Закона за българските персонални документи, а на четирима са написани предупредителни протоколи по член 65 от Закона за Министерство на вътрешните работи.

Инспектирани са 9 търговски обекта и за разнообразни установени нередности в тях са формирани протоколи.  Проверени са и 5 частни адреса.

По време на акцията в двор в село Соколица са открити към 3 кубика нелегално добити дърва за огрев, а в две къщи в село Христо Даново – общо към 10 кг тютюн и 500 саморъчно свити цигари без български бандерол. По случаите са стартирани предварителни инспекции против жителите на жилищата. Бързо произвеждане е формирано против мъж от село Васил Левски, съхранявал в дома си пушка, над 150 патрона и несъмнено количество ловджийски барут, без нужните разрешителни документи.

По линия на пътния надзор в село Кърнаре е засечен локален гражданин, седнал зад кормилото на лекия си автомобил след приложимост на алкохол над 1,2 промила. Нарушителят е арестуван за период до 24 часа, формирано е бързо произвеждане.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР