Специализираната акция във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група,

...
Специализираната акция във връзка с неутрализирането на организирана престъпна група,
Коментари Харесай

Извънредно от Бургас: Разбиха мощна международна престъпна група! Арестувани са…

„ Специализираната акция по отношение на неутрализирането на проведена незаконна група, която се занимава с пазаруване, регистрация и продажба на първокласни коли, които са предмет на закононарушения, бе извършена взаимно от чиновници на ОД Министерство на вътрешните работи Бургас, Варна и ГДНП.
Тя бе осъществена на територията на Габрово, Варна и Бургас. Бе обезвредена ОПГ, профилирана в регистрацията и трафикирането на автомобил, които са обект на закононарушение, предава Блиц. Задържани са 14 души “, това съобщи шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас старши комисар Емил Павлов.
„ Групата може да бъде избрана като интернационална, защото част от колите, които са регистрирани на наша територия и са трафикирани в чужбина, са обект на закононарушение от страни от Западна Европа. Групата е работила от 2019 година досега, като са открити 30 автомобила, които са предмет на закононарушение “, акцентира той.
„ От 14-те арестувани лица по Закона на Министерство на вътрешните работи – все още пет са с повдигнати обвинявания за присъединяване в „ незаконно съдружие “. Това е тежко съзнателно закононарушение, което е наказуемо с отнемане от независимост до 6 години.
Две от лицата, за които е направено разпореждане за привличането им като обвинени, все още се намират отвън рамките на България. Затова за тях ще бъдат издадени европейски заповеди за арест “, това акцентира прокурор Георги Чинев от Окръжна прокуратура – Бургас.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР