Специализирана полицейска операция за противодействие и превенция на престъпления, свързани

...
Специализирана полицейска операция за противодействие и превенция на престъпления, свързани
Коментари Харесай

1339 лица са проверени при акция срещу битовата престъпност в Шумен

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне и предварителна защита на закононарушения, свързани с акцизни артикули, битова престъпност и пътен травматизъм под наблюдението на Окръжна прокуратура – Шумен се организира на територията на регионалната дирекция, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Акцията е в осъществяване на заповедта на основния прокурор Иван Гешев за повишение успеваемостта при противопоставяне на престъпността посредством откриване на цялостната незаконна активност и ускорение на следствието по две и повече досъдебни производства против еднакъв обвинен.


Целта на интервенцията, която се организира от 18 часа на 29 януари до 6 часа на 1 февруари, е противопоставяне на битовата престъпност. По време на акцията са тествани 1037 моторни транспортни средства и 1339 лица. Проверени и профилактирани са 117 престъпно проявени, и петима, които са с наложена мярка “Домашен арест “.

Задържани в полицейските ръководства на регионалната дирекция по отношение на осъществени закононарушения са деветима. Образувани са осем бързи производства, от които три за обири, три за шофиране след приложимост на алкохол с централизация на алкохол над 1,2 промила и три за държане на акцизни артикули без бандерол. В хода на интервенцията са формирани и осем досъдебни производства, измежду които за пробутване на неистинен парични знаци в послание, за владеене на наркотични субстанции в Шумен и Нови пазар, за владеене на акцизни артикули без бандерол, за разваляне на надгробни монументи в село Изгрев, за ръководство на моторно транспортно средство без регистрационни табели.

 Иван Гешев: Започва акция от интервенции против битовата престъпност Иван Гешев: Започва акция от интервенции против битовата престъпност
Главният прокурор Иван Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен секретар Ивайло Иванов оповестиха началото...

Намерени и конфискувани са 16 кг тютюн без акцизен бандерол. При инспекциите са конфискувани 15 грама чай за пушене и 5 грама амфетамини. Установени са трима водачи, които са управлявали след приложимост на алкохол – с 1.75 промила, с 1,56 и с 1,28 промила в издишания въздух. Съставени са 110 акта за открити административни нарушавания, наложени са 356 санкции с фиш. Установени са 258 нарушавания на скоростните режими.

Данните бяха изнесени на взаимен брифинг на шефа на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административният началник на ОП-Шумен и областен прокурор Маргарита Георгиева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР