Специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления,

...
Специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления,
Коментари Харесай

Криминалисти иззеха монети, представляващи културно – историческа стойност

Специализирана полицейска интервенция за секване, откриване и документиране на закононарушения, свързани с държане и отчуждаване на обекти, представляващи културно-историческа полезност, е извършена на територията на Стара Загора.

В акцията са взели участие чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР- Стара Загора. При осъществени процесуално-следствени дейности - претършуване и изземване в дома на 20-годишен мъж в с. Овощник, общ. Казанлък, са открити и конфискувани голям брой старинни монети, предмети и детектор за метал. Открити са още 4 стъклени буркана, съдържащи суха тревиста маса, за която след осъществена експертиза е открито, че е наркотично вещество – марихуана, с общо тегло 63,699 година, както и особено направен долап, оборудван с 2 нагревателни лампи и 4 електрически вентилатори.

В хода на интервенцията бил тестван и апартамент в Казанлък, населяван от 20-годишен мъж от същия град. Оттам криминалистите иззели голям брой римски и тракийски монети, старинни предмети и детектор за метал. Предстои осъществяване на експертизи на конфискуваните движимости и монети.

По случаите са формирани досъдебни производства за закононарушения по член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс, чл.278а ал.1 от Наказателен кодекс и член 354а, ал.3 от Наказателен кодекс.
Работата по доказване на цялостната незаконна активност на мъжете продължава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР