Специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления с културни ценности

...
Специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления с културни ценности
Коментари Харесай

Предмети с културно-историческа стойност са иззети при спецакция на ГДБОП

Специализирана полицейска интервенция за попречване на закононарушения с културни полезности е осъществена на 31 януари т.г. на територията на пловдивското село Дълбок извор .

В хода на дейностите, осъществени от чиновници на териториалното звено на ГДБОП под управлението на Окръжна прокуратура – Пловдив, са задържани двама мъж е, на 24 и 54 години .

При претърсването на домовете им са конфискувани общо 1096 монети – множеството бронзови и сребърни . Според данните досега изключително скъпи са откритите две златни монети – статер и тремисис . Намерени са и 444 фрагмента – игли, токи, висулки и други предмети, част от които са и над 20 пръстена. Предстои назначението на експертиза за доказване на достоверността на културните полезности.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под наблюдаване на Окръжна прокуратура – Пловдив. След 24-часовото им задържане двамата мъже са привлечени като обвинени за осъществено закононарушение по член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс, взета им е мярка „ парична гаранция “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР