Специализирана полицейска операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки

...
Специализирана полицейска операция за ограничаване на разпространението на акцизни стоки
Коментари Харесай

Близо 80 кг контрабанден тютюн са открити и иззети при спецоперация в Русе

Специализирана полицейска интервенция за ограничение на разпространяването на акцизни артикули без бандерол на територията на Русе е извършена на 28 февруари. В акцията, под надзора на Русенска районна прокуратура, са взели участие чиновници на секторите "Противодействие на икономическата престъпност ", „ Противодействие на престъпната престъпност “ и Специализираното тактическо звено при ОДМВР – Русе.

В региона на с. Сваленик бил спрян за инспекция лек автомобил „ Фолксваген Голф “, ръководен от 36-годишен мъж от Русе. При инспекцията в колата били открити близо 70 кг ситно нарязан тютюн, без заплатен данък.

Последвала инспекция в два парцела, населявани от мъжа, в землището на русенското с. Бъзън – в гараж криминалистите намерили профилирана електрическа машина за рязане на тютюн и апаратура за термичната му обработка.

Иззети са и чувал с нарязана жълто-кафява листна маса, наподобяваща по тип, цвят и аромат на тютюн, както и огромно количество увити със зебло бали със суха жълто-кафява листна маса - тютюн.

Общо конфискуваното количество тютюн е близо 80 кг.
4

В хода на следствието е открита съпричастността към осъществяваната незаконната активност и на 36-годишна жена и 22-годишен мъж.

Тримата са арестувани с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 234 от Наказателен кодекс, работата по документирането му продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР