Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и битовата престъпност

...
Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове и битовата престъпност
Коментари Харесай

Задържаха 4 души по подозрение за търговия с вот при акцията в Благоевград

Специализирана полицейска интервенция против пазаруването на гласове и битовата престъпност се организира и в Благоевград. Служители на Министерство на вътрешните работи в ранните часове на деня блокираха един от кварталите в регионалния център по сигнал за пазаруване на гласове и арестуваха четирима души.

След получени сигнали за изборна търговия през вчерашния ден, малко преди седем часа тази заран, чиновници на 2-ро районно ръководство, в съгласуваност с жандармерията, обкръжиха благоевградския квартал " Предел ". Минути по-късно от обискираните къщи в квартала бяха арестувани 4 лица по съмнение, че търгуват с избор.

" Аз съм тръгнала за работа и се връщам да си взема чантата, тъй като ме чакат с колата. Те нахлуха вътре в двора и не ми дават да си влизам в двора. Не знам защо става въпрос, не ни дават въобще никакво пояснение, аз като майка запитвам ", сподели Соня, майка на един от арестуваните.

При акцията в Благоевград взеха присъединяване над 30 чиновници на Министерство на вътрешните работи. Сформирани бяха и пропускателни пунктове на входовете на няколко квартала. Проверяваха се документите на всички преминаващи, до момента в който тече акцията на територията на няколко общини.

" На територията на област Благоевград са построени 29 КПП-та, тествани са 379 лица, арестувани са до този миг 4 лица, тествани са 280 автомобила, тествани са 4 сигнала, свързани с политическите права на жителите ", изясни старши комисар Георги Кандев, шеф на ОД на МВР-Благоевград.

Със арестуваните през днешния ден, за последните 48 часа на територията на региона задържаните за възможна търговия с избор са общо петима. Акциите и инспекциите на Министерство на вътрешните работи и жандармерията в района ще продължат до края на изборния ден на 2-ри октомври.

Репортер: Али Мисанков

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР