Специализирана полицейска операция по линия трафик на хора е проведена

...
Специализирана полицейска операция по линия трафик на хора е проведена
Коментари Харесай

В Русе задържаха 28-годишен мъж, набирал момичета за секс трафик

Специализирана полицейска интервенция по линия трафик на хора е извършена от ОДМВР - Русе, под надзора на Районна прокуратура - Русе. Действията са осъществени от чиновници на секторите " Противодействие на престъпната престъпност ", " Специални тактически дейности " и " Разследване " при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.

В хода на акцията в нощта на 19 февруари към 22:00 часа в Русе е арестуван мъж на 28 години, който е правил набиране на девойки, главно от района, за полова употреба.

При последвалите дейности по следствието са осъществени претършуване и изземване в населявано от 28-годишния жилище в Русе, в стопанисваното от него заведение, намиращо се в централната част на гр. Русе, както и в ръководени от него коли. Намерени и конфискувани са компютърни конфигурации, мобилни комуникатори, документи, имащи отношение към реализираната незаконна активност, наркотични субстанции, 47 бойни патрона, както и огромна парична сума в лв. и разнообразни други валути.

По случая се води досъдебно произвеждане за закононарушение по член 159а, алинея 1 от Наказателен кодекс.С разпореждане на наблюдаващ прокурор при Районната прокуратура в Русе мъжът е притеглен в качеството му на обвинен и е арестуван за период до 72 часа.

Работата по изясняването на незаконната активност продължава под надзора на прокуратурата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР