специализирана полицейска операция на ОД на МВР за противодействие на

...
специализирана полицейска операция на ОД на МВР за противодействие на
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна погна петима след голямата акция срещу иновативната дрога

специализирана полицейска интервенция на ОД на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на наркоразпространението в морския град.

Днес Окръжната прокуратура във Варна е привлякла като обвинени петима души и ги е задържала за период до 72 часа. Сред арестуваните, които са добре известни на Министерство на вътрешните работи, са 63-годишният Руси Д., прочут като Руси Полковника в тези среди, 40-годишният му наследник Стоян Д., 54-годишният Кирил Д., 34-годишният Константин К. и 51-годишният Росен К. Обвиняемите сами и в съучастничество като съизвършители без съответно позволение държали за разпространяване разнообразни високорискови наркотични субстанции – закононарушение по член 354а, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Сред конфискуваните по време на интервенцията наркотични субстанции са над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи дейното вещество тетрахидроканабинол, и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

Част от течния опиат, получен по новаторска технология, бил подложен в спринцовки. Цената на една спринцовка се търгувала на уличния пазар по 1500 лв.. От 1 кг тревиста маса марихуана по тази технология се получавали по към 60 мл наркотична течност, известна като масло от марихуана.

В един от претърсените 11 адреса е било открито и непозволено присъединение към електропреносната мрежа, както е открит и котел за преваряване на ракия и към 220 л ракия. За тези закононарушения ще бъдат повдигнати спомагателни обвинявания. Претърсени са още и 6 автомобила и е осъществен обиск на 8 лица. При интервенцията е конфискувана и огромна сума пари.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе претенции във Варненския областен съд за взимане на непрекъснати ограничения за неотклонение " Задържане под стража “ на петимата участници в пазара на опиати във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР