Специализирана операция на Главната дирекция “Борба срещу организираната престъпност и

...
Специализирана операция на Главната дирекция “Борба срещу организираната престъпност и
Коментари Харесай

Демерджиев: ГДБОП и ДАНС работят повече от месец с европрокуратурата за акцията в някои ТЕЦ-ове

Специализирана интервенция на Главната дирекция “Борба против проведената престъпност ” и ДАНС се организира през днешния ден под надзора на Европейската прокуратура в 10 области в страната. Сред проверяваните обекти са топлофикационните сдружения в Перник, Габрово, Сливен, Велико Търново, Русе и Бургас. А също и Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", Топлоелектрическа централа " Брикел ", Топлоелектрическа централа " Марица-3 ".

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев отхвърля да дава детайлности, до момента в който интервенцията към момента е в ход. Той единствено означи, че повече от месец ГДБОП и ДАНС работят с Европейската прокуратура по отношение на акцията в някои ТЕЦ-ове в страната.

" От много време работим по тематиката под управлението и с напътствията на Европейската прокуратура. Аз съм задоволен от равнището на взаимоотношението тук. Имаше самодейност, която имам вяра, че скоро ще завърши, да подпишем съглашение с Европейската прокуратура, което да урегулира още по добре връзките ни. Не мога вляза в конкретика, дано ви я даде Европейската прокуратура, редно и вярно е по този начин. Нашата работа е свършена, свършена е точно. В края на всичките дейности прокуратурата ще даде детайлности ".

Европейската прокуратура към момента се въздържа от детайлности за акцията.

Междувременно инспекцията в Топлоелектрическа централа “Бобов дол ” продължава и в този миг. За БНР работещи в централата оповестиха, че екипите на ДАНС и ГДБОП ревизират документи.

Проверяващи влезнали малко след 15.00 часа и в една от трите охладителни кули на централата. Засега няма публична информация по случая.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР