Специализирана операция на ГДБОП под ръководството на Окръжната прокуратура във

...
Специализирана операция на ГДБОП под ръководството на Окръжната прокуратура във
Коментари Харесай

От прокуратурата с подробности за акцията срещу кабелните оператори

Специализирана интервенция на ГДБОП под управлението на Окръжната прокуратура във Варна с присъединяване на представители на Търговско дружество на Национална агенция за приходите и Комисията за контролиране на известията се организира във Варна.

Действията са по формирано досъдебно произвеждане по член 172а, алинея 1 и по член 255 от Наказателен кодекс, които ангажират наказателната отговорност на всеки, който популяризира, излъчва или предава непознат обект на авторско или сродно негово право, и укрива налози. По инспекция на сигнал за лъчение на телевизионни стратегии без позволение на правоносителите са осъществени претърсвания и изземвания на два адреса, употребени от трите сдружения. Иззети са компютърноинформационни данни и документи.

ГДБОП влезе в офиси на кабелни оператори

Установено е, че заявените клиенти на тези сдружения е по-малък от действителния им брой за отбягване на установяването и заплащането на данъчни отговорности. Установени са и адреси, на които клиентите на услугата, предлагана нелегално от тези сдружения, плащали за популяризираните няколко десетки телевизионни стратегии.

ГДБОП: Целта ни е да изсветлим бизнеса с незаконно разпространяване на телевизионни стратегии

Действията по следствието не престават, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР