Специализиран съд в Истанбул наложи мярка за неотклонение задържане под

...
Специализиран съд в Истанбул наложи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Турски крипто фараон ще лежи над 40 000 години в затвора?

" Специализиран съд в Истанбул наложи мярка за неотклонение задържане под стража на Фарук Фатих Озер ", това написа турският в. Хюриет.

Магистратите дефинираха, че мъжът, за който се счита, че стои зад най-голямата финансова машинация за този век в страната може да извърши друго закононарушение или да укрие.

" Никого не съм ограбил и не съм лъжец ", съобщи Озер откакто чу решението на съда.

" Обвинителният акт е в размер от 268 страници. На Озер и още 20 подсъдими са повдигнати обвинявания във финансови закононарушения в изключително огромни размери, корист с доверие, пране на пари, основаване и присъединяване в проведена незаконна формация и други. Представител на държавното обвиняване съобщи пред съда, че всеки един от подсъдимите заслужава най-суровото планувано от закона наказване. Ако съдът удовлетвори настояването на прокуратурата, то всеки от 21-те участници в схемата може да влезе в пандиза за 40 564 години ", добави медията.

Озер бе разгласен за търсене през април по-миналата година.  Тогава затвори основаната от него борса за търговия с крипто валути Thodex, която бе третата най-голяма платформа в страната. Според медийната информация крипто босът е откраднал от вложителите си 2 милиарда щатски $.

Фараонът бе хванат в Албания през август, а на 20 април предаден на управляващите в родината си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР