Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на

...
Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат отново на
Коментари Харесай

Специалисти по медицински грижи ще блокират АМ „Тракия“

Специалистите по медицински грижи в Стара Загора излизат още веднъж на митинг през днешния ден по обяд. Исканията им остават същите - почтено възнаграждение и възстановяване на изискванията на труд. Медицинските експерти упорстват главното им заплащане да се равнява на две минимални заплати, както и лечебните заведения да престанат да бъдат търговски сдружения.

Протестиращите в Пазарджик ще блокират през днешния ден и автомагистралата за Пловдив.

От 26-и юни стартира ефикасна стачка в Троян. Във Видин се чака другата седмица да има всеобщи оставки на експертите по медицински грижи.

Медицинските експерти обмислят и нов народен митинг през септември, разгласи уредникът на митингите Мая Илиева.

„ Въпреки отпуснатите пари, макар методиката, която обгръща единствено общинските и държавни лечебни заведения и не визира останалата част от медицинските експерти и структурите, в които те работят, все пак това, не сме стигнали до средата “, уточни тя и добави, че нямат никаква връзка със здравното министерство, с изключение на писмата, останали без отговор.

Според нея е нужна смяна в самата система, с цел да може нещата да тръгнат обикновено. По думите ѝ никой не е усетил нещо от отпуснатите от държавното управление 50 млн. лева

„ Хората от разнообразни градове разясняват, че няма нарастване. Ако има такова, то е сред 50 и 80 лева “, изясни тя. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР