Специалистите от Клиниката поХирургиякъм болница Сърце и Мозък“ Бургас разкриват

...
Специалистите от Клиниката поХирургиякъм болница Сърце и Мозък“ Бургас разкриват
Коментари Харесай

Хирурзи от Сърце и Мозък Бургас с безплатни прегледи на щитовидна жлеза по програма Грижа за Вас

Специалистите от Клиниката поХирургиякъм болница „ Сърце и Мозък “ Бургас разкриват кабинет за профилактика и ранна диагностика на болесттите на щитовидната жлеза (тиреоидни заболявания) Прегледите са по стратегия „ Грижа за Вас “ и са изцяло безвъзмездни.



Кабинетът ще приема пациенти всеки петък от 14:00 ч. до 16:00 ч. след авансово записване на тел. 056703003.

Щитовидната жлезае „ главен регулатор “ на метаболизма и е от значително значение за вярното действие на голям брой жизненоважни органи. Заболяванията на щитовидната жлеза се следят осем пъти по-често при дамите, в сравнение с при мъжете. Независимо от пола, човек попада в рискова група, в случай че има фамилна обремененост, в случай че страда от автоимунно заболяване като диабет вид 1, псориазис, ревматоиден артрит и други, и в случай че е над 50 години. Нарушенията в естествената функционалност на щитовидната жлеза могат да бъдат дейно лекувани. От значение са ранното диагностициране, постоянната профилактика и съответното лекуване.

Най-често срещаните заболявания на щитовидната жлеза са хипотиреоидизъм, намалена функционалност, хипертиреоидизъм (повишена функция),увеличена щитовидна жлеза или гуша, нодозна промяна - формиране на възли.

Хирургията на щитовидната жлеза е способ за лекуване при доста увеличена щитовидна жлеза, възли и рак на щитовидната жлеза, а в някои случаи и при свръхактивна щитовидна жлеза. Разстройствата във функционалността на жлезата се лекуват в началото с лекарства. Въпреки това, когато медикаментозното лекуване не дава стремежи резултат е показано оперативното лекуване на болестта.

Кога да потърсите консултация със експерт - при възходяща издутина и съществуване на възли в региона на шията; нарушена хормонална функционалност на жлезата, неповлияваща се от медикаментозно лечение; при фамилна обремененост за щитовиден карцином; усложнения в преглъщането; смяна в гласа и пресипнал глас; болежка и дискомфорт в региона на шията; смяна в телесното тегло и смяна в настроението.

Молим пациентите да дават здравна документи от предишни прегледи, в случай че разполагат с такава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР