Специалистите на изданието Gizmochina съобщиха, че Google може да блокира

...
Специалистите на изданието Gizmochina съобщиха, че Google може да блокира
Коментари Харесай

Неочаквано развитие: Google може да блокира разработването на портвани версии на Google Camera

Специалистите на изданието Gizmochina оповестиха, че Гугъл може да блокира създаването на портове на Гугъл Camera в Android 15. Това е по този начин, тъй като компанията към този момент напълно е минала към потребление на лични мобилни процесори. По този метод интернет колосът може да направи някои функционалности и приложения извънредни за Гугъл Pixel.

Гугъл показа предварителна версия на Android 15 в средата на февруари 2024 година Смартфоните от серията Pixel 5 няма да получат актуализацията. Според анализаторите това може да попречи на преместването на Гугъл Camera на други смарт телефони с Android. Да напомним, че всички сегашни смарт телефони на компанията към този момент работят със личните си процесори Tensor.

Това ще даде опция на Гугъл напълно да ограничи редица функционалности и приложения да работят на смарт телефоните на трети страни. Освен това разработчиците могат да отстранен поддръжката на Qualcomm DSP, която се използваше за обработка на изображенията в Qualcomm процесорите. Това значи, че даже в случай че се окаже допустимо да се портва Гугъл Camera, времето за обработка на изображенията може доста да се усили.

Представители на изданието означават, че Гугъл публично не е оповестила сходни проекти, само че това е най-вероятното развиване. Понастоящем компанията към този момент не поддържа устройства, основани на Snapdragon, тъй че може да стартира последователно да се отхвърля от внедряването на функционалности за процесорите на трети страни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР