Специалисти съобщават установената от тях причина за нощното посещение на

...
Специалисти съобщават установената от тях причина за нощното посещение на
Коментари Харесай

Ето на какво най-често се дължи редовното посещение на тоалетна нощем

Специалисти оповестяват откритата от тях причина за нощното посещаване на тоалетна, което води до постоянно спиране на съня, пишат от.

Това е обвързвано с прекомерна консумация на сол и високо артериално налягане , оповестяват от Юрик алърт.

„ Установихме, че в случай че е човек е развил ноктурия - постоянно спиране на нощния сън поради уриниране, е с високо кръвно налягане или с остатък от течности в организма “ , съобщи Сатоши Коно от болничното заведение „ Розай Тохоку “ в Сендай, Япония. „ Ако продължавате да имате ноктурия, поискайте от лекаря си да мери кръвното ви налягане и да изследва количеството употребявана от вас сол “.

Той означи, че даже едно нощно посещаване на тоалетната покачва риска от хипертония с към 40 %. Колкото по-често посещавате тоалетната, толкоз по-голяма е вероятността да имате сърдечни и сърдечносъдови проблеми.

Коно въпреки всичко не е разкрил причинно-следствена връзка сред честите визити на тоалетната и сърдечните заболявания.

 тоалетна Istock

Изследването обхванало 3748 поданици на окръг Ватари в Япония, като у 1882-ма от тях била следена ноктурия през 2017 година

Според данни на Световната здравна организация сърдечните и сърдечносъдовите заболявания са основна причина за гибел. Тези заболявания годишно лишават живота на към 17 милиона души.
 Мазнини, захар и сол: по какъв брой е потребно?  Мазнини, захар и сол: по какъв брой е потребно?  Мазнини, захар и сол: по какъв брой е потребно?  Мазнини, захар и сол: по какъв брой е потребно?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР