Специалисти разработиха ваксинационен калкулатор Той е достъпен на а негови

...
Специалисти разработиха ваксинационен калкулатор Той е достъпен на а негови
Коментари Харесай

Онлайн калкулатор изчислява каква ваксина срещу КОВИД-19 да изберем

Специалисти създадоха имунизационен калкулатор

Той е наличен на а негови създатели са доктор Георги Димитров, доктор Трифон Вълков, доктор Димитър Димитров, доктор Тома Томов и проф. Радка Аргирова.

Калкулаторът улеснява медиците, прилагащи имунизациите против Коронавирус, като пресмята коя е най-подходящата ваксина за техните пациенти по отношение на разнообразни самостоятелни индикатори. Сред тях са с изключение на възраст и пол на искащия да се имунизира, по този начин и вероятно съществуване на съпъстващи болести като хронична бъбречна непълнота, онкологично заболяване, съществуване на имунен недостиг и други.

“Изминаха повече от две години от оповестената от СЗО пандемия на SARS-CoV-2, а към този момент повече от година разполагаме с дейно профилактично средство в лицето на разнообразни видове ваксини – векторни, иРНК, цяло-клетъчни и протеин основани. Тъй като те са единственото дейно средство за характерна профилактика, броят имунизирани в световен мащаб надвишава 3.5 милиарда души. За страдание, до неотдавна лекарската гилдия не разполагаше с съответни и леснодостъпни научно обосновани инструкции за тяхното потребление във връзка с доза, период на използване и сигурност “, разяснява пред доктор Георги Димитров, който е измежду основателите на калкулатора и един от създателите на интерактивния указател за лекуване на Коронавирус.

Той означи, за жалост доста хора се опасяват да се имунизират заради терзания, че имат избрани съпътстващи болести като да вземем за пример Тиреоидит на Хашимото, ревматизъм или онкологично заболяване. В същото време стана ясно, че и значима част от ОПЛ не са задоволително осведомени по отношение на рисковете и изгодите на другите ваксини против COVID-19, добави доктор Димитров.

„ Поради това, след извършена среща в Министерски съвет и с поддръжката на БЛС, взехме решение, че основаването на „ Обективен имунизационен калкулатор “ е необходимо. Такава цифрова уеббазирана платформа дава опцията за бърза самостоятелна оценка във връзка с критериите както при здрави хора, по този начин и при пациенти с разнообразни съпътстващи болести. По този метод целият развой се автоматизира и лекарят получава най-релевантната рекомендация за съответния пациент за по малко от минута време “, разясни доктор Димитров.

Калкулаторът е оповестен на интернет страницата на
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР