Специалисти от университета на Централен Куинсланд, Австралия, смятат че крокодилите

...
Специалисти от университета на Централен Куинсланд, Австралия, смятат че крокодилите
Коментари Харесай

Крокодилите могат да допринесат за лечението на увредени стави при хората

Специалисти от университета на Централен Куинсланд, Австралия, считат че крокодилите крият ключа към бъдещото лекуване на повредени стави и артрит при хората, оповестява Ню дейли.

Австралийските откриватели работят над усъвършенстването на развой за добиване на скъпи фактори на растежа от крокодилски хрущял и отстраняването на протеини, които биха провокирали имунен отговор при индивида.

"Този развой ни обезпечава "супа " или лепило, стимулиращи личните ни възрастни стволови кафези, извлечени от мастна тъкан или костен мозък, да се трансфорат в хрущял. Възлагаме огромни очаквания посредством този развой да подпомогнем ремонта на повредени тъкани - съществено предизвикателство при възрастни човеци ", изясняват експертите.

След прибавянето на "супата " от крокодилски хрущял към възрастни стволови кафези, се употребява тримерен принтер за щемпел на хрущялни експланти, които могат да бъдат инжектирани или вградени в повредени човешки стави.

Учените са се въодушевили от предходно проучване, което е открило, че равнищата на протеогликан в хрущялните тъкани на крокодилите са изключително високи. За задачите на проучването си експертите употребяват остатъчна продукция от локална плантация, която обезпечава крокодилски кожи за италианска фешън къща и месо за австралийския пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР