Спешното отделение на многопрофилната болница в Асеновград може да бъде

...
Спешното отделение на многопрофилната болница в Асеновград може да бъде
Коментари Харесай

Спешното отделение на болницата в Асеновград може да бъде закрито

Спешното поделение на многопрофилната болница в Асеновград може да бъде закрито, тъй като не дава отговор на новия медицински стандарт на здравното министерство. До една година лечебното заведение би трябвало да разкрие отделениe по травматология и ортопедия и Център по трансфузионна хематология. Според управлението на болничното заведение обаче измененията няма по какъв начин да се случат за толкоз къс период.

Асеновград

Според медицинския стандарт незабавното поделение би трябвало да дава отговор на второ равнище на подготвеност. Освен нови отделения, болничното заведение би трябвало да разполага с по двама лекари със компетентност „ незабавна медицина “ и травматология и ортопедия.




Д-р Иван Червенков – шеф на МБАЛ „ Асеновград “: Искат да имат доста повече постове. Например дежурният доктор би трябвало да дава отговор за 6 поста по едно и също време. В момента ние имаме два такива. Трябва да са 6 поста. Трябва да има кревати за наблюдения, които са повече, от които имаме ние. Ние имаме.




Спешното поделение е разкрито преди 6 години и е единственото, на което хората от града и околните обитаеми места разчитат.



Годишно през незабавното поделение минават по към 8000 пациенти. Тук се лекуват и хора от общините Лъки и Чепеларе.
Станка Василева: То и отделението, и болничното заведение те би трябвало да си съществуват. Няма метод просто. Те, в случай че ги няма ние какво ще вършим?




Доктор Червенков е изпратил докладна бележка до общинския съвет, който е притежател на болничното заведение. Само съветниците могат да вземат решение дали незабавното поделение да бъде закрито.
Мария Вълканова – заместник-кмет на община Асеновград: Считам, че надали общинските съветници в нашата община ще отидат на вид закриване на незабавното поделение. Спешно поделение ще има в Асеновград без значение каква конструкция и по какъв начин се назовава.




Текст: В момента тече план на здравното министерство, по който незабавните отделения в редица обитаеми места ще бъдат актуализирани и преоборудвани. Новите медицински звена ще поемат функционалността на отделения, като това в Асеновград.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР