Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик временно ще се помещава в специализирана

...
Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик временно ще се помещава в специализирана
Коментари Харесай

Спешното отделение в МБАЛ-Пазарджик се премества временно заради ремонт

Спешното поделение на МБАЛ-Пазарджик краткотрайно ще се обитава в профилирана част от пространствата на Отделението по физикална терапия и рехабилитационна медицина, пригодена за триаж, банкет и лекуване на незабавно заболели пациенти. Причината за това е осъществяването на огромния капиталов план за рационализация на системата на Спешна здравна помощ, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ”, оповестиха от болничното заведение.

Временното незабавно поделение ще проработи от през днешния ден, 27 септември. То е изцяло оборудвано с нужната инсталация, пространствата са ремонтирани, сложена е и специфична антибактериална настилка. Изградената чакалня за пациентите и техните придружители е под непрекъснато видеонаблюдение. Обособени са и места за прекъсване на колите за спешна помощ, както и кулоар за превоз на незабавно заболели пациенти. Изградена е рампа за достъп до Спешно поделение на трудноподвижни лица.

На избрани места в двора на лечебното заведение са сложени указателни табели, знаци и осведомителни табла, показващи местоположението на пребазираното Спешно поделение, за улеснение на жителите, потърсили незабавна здравна помощ на територията на МБАЛ- Пазарджик. На входа на краткотрайното незабавно поделение ще бъде и регистратурата, обслужваща лечебното заведение.

„ В идващите дни ще стартира повсеместен ремонт на пространствата на Спешно поделение на МБАЛ-Пазарджик. Центърът за незабавна здравна помощ ще бъде изместен в административната постройка на болничното заведение “, заяви шефът на лечебното заведение доктор Красимир Темнилов.

„ Ремонтът на Спешно поделение ще сътвори известни усложнения в идващите няколко месеца, както на личния състав, по този начин и на пациентите, които имат потребност от здравна помощ, само че би трябвало да пристъпим към него по отношение на реализирането на европейския план. Защо това се случва след повече от петгодишно забавяне за нас не е ясно, само че би трябвало да се завърши в по-кратки периоди “, изясни още доктор Темнилов.

Предвижда се освен разширение на Спешното поделение, само че и възобновяване на материалната база с здравна инсталация, допълват от лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР