Спешно укрепване на газопровода разпоредиха от Благоевградския кризисен щаб за

...
Спешно укрепване на газопровода разпоредиха от Благоевградския кризисен щаб за
Коментари Харесай

Укрепват газопровода край Благоевград заради пропадналия мост над Струма

Спешно подсилване на газопровода разпоредиха от Благоевградския спешен щаб за отбрана при бедствия и повреди . Тръбата е застрашена поради пропадналия мост над река Струма, осведоми БНР.

Укрепването би трябвало да стане с въздушни колани на металната газова тръба, която минава по компрометирания мост и създаване на различна връзка.
 Спасиха с рафтинг възрастен мъж, блокиран от придошлата Струма
Спасиха с рафтинг възрастен мъж, блокиран от придошлата Струма

Членовете на локалния рафтинг клуб са били извикани на помощ от пожарникарите

Това предложиха специалистите на съвещанието на спешния щаб, съобщи регионалният шеф Николай Шушков.

" Решението, което взехме, е те да правят незабавно спешни укрепителни мероприятия на тръбата и да пуснат втора тръба, която да бъде аварийна, което ще бъде според техническите условия за газоподаване. Ще бъде от полиетилен, с цел да може, при разкъсване на металната тръба, да се употребява втората тръба, тъй че в Благоевград да бъде непокътнато газоснабдяването , тъй като тука са близо 3 000 семейства и над 150 публични здания ", разгласи Шушков.
 Дъждовете повишиха равнищата на реките Струма и Места, в Благоевградско нащрек
Дъждовете повишиха равнищата на реките Струма и Места, в Благоевградско нащрек

Задействан е регионалният проект за реакция при бедствия и рецесии

От газовото сдружение ще внесат документите за координиране на аварийно-ремонтните действия, като се чака до няколко дни да бъде построена и полиетиленовата тръба .

По информация на БГНЕС няма да стопират газоподаването към Благоевград , а компрометираният мост над р. Струма, ще бъде издигнат отначало. Това заяви Борис Николов от " Асергаз " ООД.

След проливните дъждове мостът, който свързва регионалния център с няколко села и е значима пътна артерия, пропадна и се огъна с близо 30 сантиметра . Към момента заключенията на специалистите от АПИ и Института по мостови уреди са, че е належащо построяването на нов. Това обаче не може да стане преди началото на лятото идната година, когато водите на река Струма ще са в ниското си равнище.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР