Спешните ремонтни бригади, изпратени да се справят с бедственото положение

...
Спешните ремонтни бригади, изпратени да се справят с бедственото положение
Коментари Харесай

Министерски дует тръгва на евротурне. Долнопробни факти от реалния живот

Спешните ремонтни бригади, изпратени да се оправят с бедственото състояние – такова в действителност е оповестено – към момента не можели да се оправят и към 200 000 души към момента нямат вода, а редица квартали са залети от води, цялостни с фекалии. Четири висши образователни заведения са спрели занятията, също е няколко учебни заведения, залени са паркове и детски площадки. Причината за ужасното състояние били старите, неремонтирани от десетилетия канализационни системи. В един миг обаче „ Бум “ и ау какъв смут. И е смут.

 

Преместваме действието в родната България. Втори ден продължава възторгването на служебната власт през медиите за това, че е открит „ съвършеният терен “ за детска болница. Еврика! – ще се прави скоро първа копка след години пунта мара по въпроса. Здравният министър доктор Асен Меджидиев съобщи, че дружно с министъра на районното развиване Иван Шишков, ще посетят няколко лечебни заведения в Европа, с цел да се ориентират и приготвят за героичното начинание. Хубава работа но българска. Специалист по уши, нос и гърло, какъвто е Меджедиев и архитекта Шишков ще създадат тур за аплодисменти из Европа, с цел да прегледат какво са създали другите нации за здравето на своите деца. Да прости здравният началник, само че нито той, нито Шишков схващат нещо от педиатрични заведения. Освен това скоро може би няма да министри и нищо няма да зависи от тях. Досега такива като тях приказваха също доста навито и загрижено, само че от това артикул не се получи. А и нали „ съвършеното място “ до неотдавна парка на болница „ Лозенец “, известна като Правителствена? Фанфарите за оня план замлъкнаха и в този момент тези двамата удариха тъпана за място в Горна баня.

 

Всеки що годе просветен българин знае, че детския болничен комплекс " Alder Hey " в британския град Ливърпул е измежду най-старите ис потвърдена успеваемост в Европа. Създаден е през 1910 година, а през днешния ден е ултра съвременно болнично заведение. За сведение на Меджедиев и Шишков там работят и български лекари.

 

Двамата министри не трябва да поемат на евротурне, а да си останат в България, където във ведомствата и на двамата има насъбрани проблеми, намирисващи от години като Волгоград тия дни… Освен в случай че нямат уговорена среща с групата от Волгоград... Шегувам се. Но не е смешка фактът, че на местата на Маджедиев и Шешков скоро ще дойдат други хора, от други кръгове, с други хрумвания за датската болница.

Толкова по тази тематика.

 

Днес едни товарищи от „ Възраждане “ крякали, крякали против НАТО и Европейски Съюз до момента в който прегракнали, и като не им останали други хрумвания, обвили паметника на Цар Освободител с съветското знаме. Демек, тази територия си е към този момент наша. Наша пък! Няма сведения да са си препикали мястото, само че не е невероятно.

Което ни препраща към Михаил Булгаков и неговата неостаряваща и непрекъснато попълваща се „ Колекция от долнопробни обстоятелства “. В книгата, която в случай че товарищите на Костадинов-Копейкин прочетат, партията ще се свие до няколко члена, Булгаков написа:

 

КУРСКАТА АНОМАЛИЯ

 

- Дали пък в действителност е доста нещо – ме попита домоуправителят, акто ми връщаше вестника, - или ей така единствено ни баламосват. Ако е доста нещо, може да я продадем на англичаните…

- Именно – съгласих се аз, - нека им приседне!

 

Та и нашите копейкинчета: желаят да продадат нещо, което може да е нещо огромно, а може да е единствено баламосване, само че никой не желае да го купи. Затова ще се наложи да си го върнат съветското знаме вкъщи… Защото, както написа същият Булгаков, „ обръщалото в Тихорецкая не работи. “

 

В същият руски жанр, прочут като „ монолог на началството “, министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев (да не е брат или чичо на Кубрат и Тервел Пулеви?…) поканил в Надзорния съвет на Българската банка за развиване ексдепутата от Българска социалистическа партия Росен Карадимов и някогашният народен представител от Има Такъв Народ Деляна Иванова. Двамата са в очакване на разрешението от Българска народна банка, с цел да осъществят своята и на партиите си фантазия. Препредавам ви радостната вест, която оповестява „ Дневник “, с цел да се израдвате непринудено и вие.

Въпросът е: Със знанието на президента Радев ли се прави тази стъпка или " да "?

 

Може би в действителност би трябвало да си купите валерианови капки. Защото, както споделил новоизбраният президент на Бразилия Болсонаро: „ Знам, че сте смутени. Аз също “.

 

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР