Спешни медици от УМБАЛ ``СВ. Анна`` ще специализират най-добрите центрове

...
Спешни медици от УМБАЛ ``СВ. Анна`` ще специализират най-добрите центрове
Коментари Харесай

Спешни медици от УМБАЛ ``СВ. Анна`` ще специализират в Израел |

Спешни медици от УМБАЛ ``СВ. Анна`` ще специализират най-хубавите центрове на Държавата Израел. Това стана ясно след визитата доктор Йоси Барац*, старши медицински съветник в MASHAV (Израелската организация за интернационално съдействие за развитие) в лечебното заведение.

" Изключителна чест за нашата болница е през днешния ден да бъде хазаин първата работна среща с доктор Барац и посланика на Държавата Израел у нас Н.Пр. господин Йорам Елрон ", разясниха от болничното заведение.

В диалог с управлението на болничното заведение, незабавни медици и лекари беше разискван опитът на Държавата Израел за справяне в сериозни обстановки.

„ Целта на нашето визитата е основаване на рамка за съдействие, фокусирано върху обмяната на опит сред израелски и български незабавни медици, както и върху изследването на благоприятни условия за създаване на звено за лекуване на контузии и незабавна помощ като резистентен модел за показване на израелските способи и технологии в тази област “ сподели доктор Барац.

„ В най-скоро време ще представим нашите оферти млади лекари и одобрени експерти да посетят Държавата Израел за едномесечни специализации в най-хубавите техни незабавни центрове. Подчертаваме, че тези специализации ще бъдат финансирани от нашата болница, която е заделила пари за задачата. Очакваме и израелски експерти да практикуват в нашата болница и да споделят опита си в незабавната медицина “ сподели доктор Близнаков.

Освен домакините в лицето на изпълнителния шеф доктор Славчо Близнаков, медицинския шеф доктор Николай Добрев, зам. шеф доктор Ивелина Георгиева, доктор Георги Канзов, шеф на ДКЦ " Св. Анна " участваха още доцент Мария Атанасова, шеф КАИЛ, доц Росен Калпачки, началник на Клиника по нервни заболявания, доктор Ана Николова-Началник на Следствен отдел към окръжна прокуратура, доктор Константин Димов от клиника ЛЧХ, доктор Стефан Николов-началник на Клиника по неврохиругия и други

Посещението на доктор Йоси Барац в България ще продължи до 22 ноември.

За доктор Йоси Барац

Д-р Барац има дълга и забележителна здравна кариера. От 1976 до 1994 година работи като клиничен доктор, част от този интервал като старши медицински съветник в Западна Африка. В интервала от 1994 до 1997 година доктор Барац е заместител общоприет шеф по интернационалните връзки в Министерството на здравеопазването на Израел.
От 1997 година до през днешния ден той е началник на филантропичните и медицинските планове на „ МАШАВ “ – Израелската организация за интернационално съдействие за развиване към Министерството на външните работи на Израел.

В „ МАШАВ “ доктор Барац досега е управлявал голям брой филантропични задачи и планове, включително построяването и на травматологични незабавни отделения, отделения за интензивно лекуване, отделения за първична здравна помощ, неонатални клиники и отделения за диализа. Д-р Барац има основна роля в доста от задачите за незабавна помощ обезпечена от „ МАШАВ “ в резултат на огромни филантропични рецесии по целия свят, да вземем за пример тези в Хаити и Непал след разрушителните трусове, и във Филипините, откакто страната бе наранена от мощния ураган Йоланда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР