Спешна среща на Световната здравна организация заради нов вариант на

...
Спешна среща на Световната здравна организация заради нов вариант на
Коментари Харесай

СЗО свиква спешна среща заради нов вариант на COVID-19

Спешна среща на Световната здравна организация поради нов вид на COVID-19, регистриран за първи път в Южна Африка. Редица европейски страни, измежду които Англия, Германия и Италия, към този момент не разрешиха полетите от Южна Африка.

Наблюдаваме разновидност, която е доста по-различна от всичко, с което сме се сблъсквали досега - това е заключението на експертите, които към този момент са имали опция да следят новият вид на COVID-19.

Той е регистриран за първи път в Южна Африка и формалното му име е Бе.1.1.529. Предполага се, че новата разновидност е виновна за увеличението на инфектираните в страната.

Разновидността на вируса към този момент е засечена и в Ботсвана и Хонконг. Мутациите му са най-много в така наречен спайк протеин. Онази част от вируса, която се употребява във имунизациите и поради която те в действителност работят.

В новия вид промените са 32 - съвсем двойно повече в сравнение с при Делта Вариант, изясняват учените. Това провокира съществени терзания измежду тях по две посоки - скорост на предаване и опция за " заобикаляне " имунизациите.

В опит да се опазят от рисковата разновидност редица страни като Англия, Италия и Германия не разрешиха пътуванията от Южна Африка. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че Европейският съюз има намерение да употребява своя механизъм за " спешна спирачка ".

" Комисията, в тясно съдействие с държавите-членки, ще предложи активирането на " спешна спирачка ", за пътуванията по въздуха от южноафриканския район поради терзания, свързани с Бе.1.1.529. " - се споделя в нейно известие

Освен, че ще разиска следващата нова вариация на COVID-19, се чака СЗО да му даде име с писмен знак от гръцката писменост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР