Спешна среща на 12 държави членки на ЕС се проведе

...
Спешна среща на 12 държави членки на ЕС се проведе
Коментари Харесай

Минисрещата на върха на ЕС завърши без споразумение за мигрантите на Дичоти“

Спешна среща на 12 страни членки на Европейски Съюз се организира в Брюксел, като задачата ѝ беше намирането на дълготрайно решение на казуса с незаконните мигранти, които идват в Европа през Средиземно море. До общо решение не се стигна.

 Kелегалните мигранти от „ Дичоти “ не престават да стоят блокирани на кораба. Някои от тях оповестиха започването на гладна стачка. Kелегалните мигранти от „ Дичоти “ не престават да стоят блокирани на кораба. Някои от тях оповестиха започването на гладна стачка. © Българска телеграфна агенция
Срещата на 10 страни от Европейски Съюз в Брюксел приключи без намиране на решение къде да дебаркират мигрантите от италианския транспортен съд " Дичоти ", които са блокирани в италианско пристанище, съобщи Ройтерс.

По-рано през днешния ден Италия заплаши да спре да заплаща вноските си в бюджета на Европейски Съюз, в случай че други страни не одобряват мигрантите от „ Дичоти “.

„ Италия натискаше за решение за „ Дичоти “, само че за други това не беше най-важното, те желаеха по-скоро да разискват структурни решения за корабите в Средиземно море. Така че съглашение за „ Дичоти “ няма “, сподели дипломатически източник.
 Брюксел търси трайно решение за мигрантите от кораба Брюксел търси трайно решение за мигрантите от кораба "Дичоти "
Спешна среща на 12 страни членки на Европейски Съюз се организира в Брюксел. Целта й беше намирането на дълготрайно решение на казуса с незаконните мигранти, които...

Срещата на представители на 12 страни от Европейския съюз в Брюксел беше свикана не с цел да се откри решение на ориста на над 150-е незаконни мигранти от кораба " Дичоти ". Според Еврокомисията задачата ѝ била намирането на световен общоевропейски метод по какъв начин в бъдеще да се работи в сходни обстановки.

Докато Рим и Брюксел си разменят реплики, незаконните мигранти от " Дичоти " не престават да стоят блокирани на кораба. Някои от тях оповестиха започването на гладна стачка. Засега няма страни членки, които имат предпочитание да ги одобряват.
 Мигрантите на кораба Мигрантите на кораба "Дичоти " оповестиха гладна стачка
Покачва се напрежението на борда на кораба "Дичоти ", където към 150 мигранти не получават позволение от италианските управляващи да слязат на брега към този момент...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР