Спешна обществена поръчка за почистването на Марица на стойност 1,5

...
Спешна обществена поръчка за почистването на Марица на стойност 1,5
Коментари Харесай

Отново пуснаха поръчка с пряко договаряне за почистването на Марица в Пловдив, кметът обяви частично бедствено положение

Спешна социална поръчка за почистването на Марица на стойност 1,5 милиона лв. е оповестила Община Пловдив. За задачата кметът Здравко Димитров разгласи отчасти бедствено състояние, поради положението на реката.

Процедурата е оповестена без договаряне и се разпорежда непосредствено на огромна транспортна и строителна компания в Пловдив. В претекстовете е записано, че предмет на публичната поръчка е предприемане на неотложни дейности за предварителна защита от наводнения.

Комисия, назначена на 15 септември тази година е открила съществуване на компрометирани сектори на съществуващите подпорни стени по двата бряга на Марица на територията на Пловдив и съществуване на дървесни типове, които не разрешават гладко осъществяване на високи води.

Заради спешността на процедурата от Демократична България Пловдив са насрочили за на следващия ден изключителна конференция. Съветниците от партията към този момент стопираха със сигнал до Агенцията по публични поръчкиобявената предходната пролет, още веднъж посредством непосредствено възлагане, процедура за почистването на реката. Тябеше на стойност 5 милиона лв. и в претекстовете й беше записано, че е по „ необходимост “, тъй като приливната вълна заплашва пловдивчани и може да настъпи „ трансгранична екологична злополука “.

„ Веднага по-късно зам.-кметът Величко Родопски разгласи, че ще проведат нова поръчка, която да е открита, с цел да може в нея да взе участие всяко заинтригувано лице. Година и половина обаче това не се случва и още веднъж се обявявапроцедура без договаряне,и то на една и съща компания ", разяснява пред Дарик общинският консултант от Демократична България юрист Веселина Александрова.

Очаквайте още детайлности по проблема!
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР