Спектакълът Последната тайна на Фреди Меркюри“, който закръгли 10-годишнина на

...
Спектакълът Последната тайна на Фреди Меркюри“, който закръгли 10-годишнина на
Коментари Харесай

Фреди Меркюри тръгва на турне с последната си тайна

Спектакълът „ Последната загадка на Фреди Меркюри “, който закръгли 10-годишнина на сцената на столичния Театър „ Възраждане “, поема на национално турне. Десет артистични сезона и близо 150 представления след премиерата на 19 януари 2013 година постановката продължава да бъде магнит за феновете на Queen и Мелпомена.

Ето за какво от екипа са безапелационни, че е извънредно време да ги видят и отвън камерното пространство на най-малкия софийски спектакъл. От началото на пролетта те подхващат рейд към някои от най-представителните зали на осем български града: Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Габрово, Стара Загора, Бургас и Ямбол.



Героите в „ Последната загадка на Фреди Меркюри “ са действителни персони, въпреки и митове, а протичащото се сред тях на сцената – евентуално нереалност, въпреки някои от техните изречения да са били произнесени в действителност от тях или…за тях. Историята в пиесата не е онази от „ правоверните “ биографии на артиста, нито от известния филм за него – „ Бохемска рапсодия “.



Кратък взор към датите на излизане демонстрира, че спектакълът е роден 5 години по-рано. При това – от напълно български екип. Автор на пиесата е Ирина Гигова, театралната версия и постановката са на режисьора Съни Сънински, хореографията е на Мила Искренова, а сценографията и костюмите – на починалата към този момент огромна театрална художничка Невяна Кавалджиева. В функциите са актьорите Свежен Младенов, Георги Златарев, Анатоли Лазаров, Мариана Жикич, Лиляна Шомова и Донка Аврамова-Бочева.

Турнето стартира на 20 март от Варна и ще финишира на 16 юни в Ямбол.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР