Спектакълът Непоправимо ще превземе сцената под звездите на лятно кино

...
Спектакълът Непоправимо ще превземе сцената под звездите на лятно кино
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, гледайте спектакъла Непоправимо

Спектакълът " Непоправимо " ще превземе сцената под звездите на лятно кино " Орфей " довечера от 21 часа. Една от най-новите пиеси на Щефан Фьогел ще бъде показана от Сливенския трагичен спектакъл " Стефан Киров ".

Историята споделя за битката сред две фамилни двойки. Генералният въпрос в пиесата е: способни ли сме да се жертваме един за различен? Целият театрален роман, облечен в парадоксалното и смешното, придава един по-съвременен привкус на театралното деяние, гласи анонсът за събитието. Жанра на " Непоправимо " режисьорът Владлен Александров дефинира като „ трагична комедия “ с ангажимента, че към смешното екипът е подходил доста отговорно, тъй като комедията по принцип е съществено изкуство.

Оригиналното заглавие на постановката е „ Бъбрекът “, като тя е писана през 2017 година. Промяната на заглавието е режисьорско решение, което е стимулирано с изказванието, че " Непоправимо " показва по-точно битката и връзките сред главните герои.

Щефан Фьогел е един от най-търсените в Европа немскоезични драматурзи. През 2014 година в Сатиричния спектакъл в столицата е поставяна неговата „ Белла Донна “, а в спектакъл „ София “, през 2018 година - пиесата му „ Алонсо “, която още се играе. Фьогел е прочут с комедиите си, които към този момент са повече от 20. 50-годишният занаятчия на комедията, приключил информатика в Цюрих, работи за театъра от дълго време - той е приет занаятчия и на живия разговор, и на психическата характерност, и на парадоксалните обрати. Самият Фьогел споделя, че когато написа, се забавлява.

В представлението " Непоправимо " пловдивчани ще се срещнат с обичаните артисти Емил Марков, Албена Павлова, Таня Йоргова и Августин Демерджиев. Сценографията е дело на Иван Карев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР