Спектакълът Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?

...
Спектакълът Как да се превърнеш в Айнщайн за един час?
Коментари Харесай

Димитър Узунов: Човешката креативност и емпатията ще са най-важните умения на XXI век

Спектакълът " Как да се превърнеш в Айнщайн за един час? " е една интерактивна работилница, в която могат да се научат доста неща за изкуствения разсъдък и водещата  роля на човешката креативност. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “  сценаристът и режисьор на моноспектакъла Димитър Узунов.

" Спектакълът е под формата на няколко занимателни описа, които са заплетени, няколко сценарийни линии, които се преплитат, като концепцията е хем да е нещо като лекция, работилница на тематика " Креативност “, хем и предизвика публиката да осмислят значими въпроси като ролята на AI, ролята на творчеството, по какъв начин да я използваме и да си зададат някои в действителност значими и забавни въпроси. “

Режисьорът означи още, че зад този моноспектакълът стои труда на доста хора: музиката е на Никола Груев - Котарашки; видео и видеографията е на сценариста Никола Налбантов, неотдавна номиниран и за " Икар “ за сценография, теоретичен помощник е небезизвестният комуникатор на науката, астроном и астрофизик доктор Владимир Божилов и актрисата Ванина Кондова и Елена Гамалова, на която се дължи образната еднаквост.

Според Димитър Узунов концепцията на спектакъла е да забележим по какъв начин детайлите, които трансформират Айнщайн в изобретателен талант, са налични за всеки един човек да му оказват помощ да бъде изобретателен в каквато област той пожелае. " Колкото по-креативно е съдействието сред индивида и AI, толкоз повече крайният артикул е по-оригинален, “ разясни той, като добави, че приложенията с изкуствен интелект са отлично средство за брейнсторминг на хрумвания.    

По думите му човешката креативност и емпатията ще са най-важните умения на XXI век, защото тази непрекъсната смяна на света към нас и в техническо, и софтуерно отношение изисква от хората да бъдат все по-креативни, с цел да се приспособяват по-добре и да водят един проспериращ живот. " Разковничето е в творчеството сред човек и изкуствения разсъдък. Защото се приказва доста за опасността от AI, който ще измести хората, само че мисля, че действително ние няма да бъдем изместени от AI, а ще бъдем изместени от хора, които си служат с изкуствен интелект, “ безапелационен е той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР