Спектакълът Двете малки свраки, носещи късмет“ бе представен в Югозападния

...
Спектакълът Двете малки свраки, носещи късмет“ бе представен в Югозападния
Коментари Харесай

В ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе представен спектакъл на театър „Мим Арт“

Спектакълът „ Двете дребни свраки, носещи шанс “ бе показан в Югозападния университет. Театър „ Мим Арт “ гостува на университета по покана на гл. ас. доктор Светослава Съева, учител във Факултета по педагогика и със съдействието на управлението на университета, както и на Факултета по изкуствата.

В реализацията на постановката участваха глухи артисти от спектакъл „ Мим Арт “ към съдружие „ Тишина “ с живописен началник Мария Атанасова. На сцената в зала „ УСЕТ “ те описаха вълнуваща история за добротата и другарството посредством потреблението на жестов език – езикът на глухите хора, посредством който той се възприема и от чуваща аудитория, и от аудитория с повреден слух. В театралния театър взе участие и чуващ гост-актьор.

Сред гостите на представлението бяха Борислав Денков – ръководител на териториалната организация на Съюза на глухите в България – Благоевград, Емилия Халилова – шеф на дирекция „ Социална и жилищна политика “ към Община Благоевград, Борислава Петкова – слухово-речев рехабилитатор в Регионалния център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение – област Благоевград, жестовият преводач Силвана Петрова, деца и възрастни хора с увреждания от Дневен център „ Зорница “ – Благоевград, студенти от Факултета по педагогика към Югозападния университет, представители на разнообразни институции и неправителствени организации.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР