Спазвате ли рецептата точно, резултатът ще е гарантирано добър -

...
Спазвате ли рецептата точно, резултатът ще е гарантирано добър -
Коментари Харесай

Питка – бриош с масло и кашкавал

Спазвате ли рецептата тъкмо, резултатът ще е обезпечено добър - памук питка с ароматна плънка и съблазнителен мирис на масло

Необходими Продукти

за тестото


● яйца - 1 бр.
● прясно мляко - 250 мл
● захар - 2 с.л.
● сол - 0.5 ч.л.
● масло - 50 г разтопено
● прясна квас - 20 г
● брашно - 500 г

плънка


● масло - 70 г меко
● зелен лук - 4 бр. пера
● кашкавал - 100 г настърган

Начин на подготвяне

В леко затопленото мляко разтворете маята и захарта. В купа пресейте брашното и оформете кладенче. В него поставете солта разрушеното яйце, разтворената квас и разтопеното, само че охладено масло, замесете доста меко тесто. Покрийте купата и оставете по този начин за 60 минути. Премесете тестото и го разделете на 10 идентични топчета.

Отделно смесете мекото масло със ситно нарязаните пера от свеж лук, разбъркайте добре. Първото топче разтваряте колкото чинийка за кафе, намажете го с маслената примес и поръсете с настърган кашкавал.

Защипете и оформете още веднъж на топче, поставете го в средата на намаслена тава. Останалите топчета, разточете едно по едно на елипсовидна лента, намажете с маслото и поръсете с кашкавал. Навийте на рулца, като защипвате краищата добре, с цел да не се разтворят, подредете ги към първото топче, като цвете.

Покрийте питката и оставете да се надигне за 30 минути. Намажете я с разрушено яйце и с остро ножче (аз използвах за бръснене) направете разрез по дължината на рулцата, а на топчето в средата на кръст.

Поръсете прорезите с настърган кашкавал и поставете тавата в авансово нагрята на 170 градуса фурна. Печете до подготвеност до златисто кафяв цвят за към 35 минути.

Мек, благоуханен и бухнал бриош!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР