Спазването на балансирана диета е от ключово значение за здравето

...
Спазването на балансирана диета е от ключово значение за здравето
Коментари Харесай

Ето ги храните, които държат здраво сърцето

Спазването на уравновесена диета е от основно значение за здравето на сърцето. В менюто ви би трябвало да участват въглехидрати, протеини, мазнини, и фибри, написа Zdrave.to. 

Американската асоциация по сърдечни болести предлага ограничение на наситените мазнини до 5 до 6% от общите калории. За диета с 2 000 калории това е към 11 до 13 грама на ден. 

За да опазите сърцето си крепко, ви предлагаме 6 подобаващи храни.

1. Сирене

Нискомасленото сирене е чудесна опция. Опитайте сирене с понижено наличие на мазнини, което има същите отличителни качества като оригинала, само че със доста по-малко мазнини.

2. Яйца

Яйцата са отличен източник на протеини и съществени хранителни субстанции, само че съдържат наситени мазнини. Едно огромно яйце съдържа 1,6 грама наситени мазнини. Вместо да махнете изцяло яйцата, пробвайте се да ги консумирате умерено.
Яйцата могат да бъдат част от здравословна диета, стига да сте наясно с приема на наситени мазнини за деня и да останете в предложените граници.

3.Шоколад

Шоколадът има място при съблюдаване на сърдечно-здравословните диети, само че би трябвало да се откажете от банкет на бял шоколад и млечен шоколад. Консумиран в умерени количества, черният шоколад (70% какао или повече) може да понижи равнището на кръвното налягане и равнищата на LDL (лош холестерол), съгласно едно нова изследване.
Важно е в диетата си да намалите количеството захар.

4.Ползвайте подправки

Повечето лекари предлагат диета, съдържаща по-малко от 2 300 мг натрий дневно – това е по-малко от една чаена лъжичка. Ако към този момент имате високо кръвно налягане, са нужни по-малко от 1 500 мг дневно. Всъщност идеалната граница за солта при множеството възрастни е по-малко от 1 500 мг дневно.
Използването на билки и подправки е превъзходен метод да дадете на познатото ядене нов усет без да солите. Опитайте да създадете свои лични смеси от подправки без сол, които да са на ръка, когато имате потребност от укрепване на усета.

5. Яжте постно месо

Повечето супермаркети оферират многообразие от доста месни артикули. Яжте постно месо – то е потребно за сърцето. Не консумирайте модифицирани меса, които са с нездравословни мазнини.

6.Плодове и зеленчуци

Те са доста потребни за сърцето. Стремете се да са с органически генезис. по този начин в действителност ще има изгода от тях.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР