Спасителните екипи извадиха рано тази сутрин тялото на малко дете

...
Спасителните екипи извадиха рано тази сутрин тялото на малко дете
Коментари Харесай

След ракетните удари в Украйна: Извадиха тялото на дете изпо...

Спасителните екипи извадиха рано тази заран тялото на малко дете от руините на жилищна постройка в украинския град Кривой рог, изумена след съветски ракетен удар, съобщи Асошиейтед прес. Ракетата е била една от общо 16-те, които съгласно украинските управляващи са съумели да преодолеят украинската противовъздушна защита при следващата съветска офанзива против енергийната система на Украйна. Общо съгласно Украйна през вчерашния ден са били изстреляни 76 ракети.

Ген. Валентин Резниченко от Днепропетровска област, където се намира Кривой рог, написа в обществената мрежа Telegram, че починалото момче е било на година и половина и добави, че жертвите при удара са общо четири, а ранените са 13, измежду които има четири деца. Жертвите са " 64-годишна жена и младо семейство с дребен наследник ", написа той.

Резниченко добави, че през нощта съветските сили са траяли обстрела си, като са развалени електропроводи и жилищни домове в градовете Никопол, Марганец и Красногригоровка, които се намират на другия бряг на река Днепър, против окупираната от Русия Запорожка АЕЦ. 

Украинското командване заяви, че към тази заран съветските ракети, изстреляни по обекти на енергийната инфраструктура на Украйна, към този момент са станали 98. Не се показва какъв брой общо от тях е съумяла да смъкна украинската Противовъздушна отбрана.

При вчерашните удари, които бяха нанесени по доста елементи на Централна, Източна и Южна Украйна, беше подхванато и едно от най-големите до момента въздушни набези против столицата Киев. Според управляващите през вчерашния ден по града са изстреляни към 40 ракети, а системите за Противовъздушна отбрана са свалили 37 от тях.

Аварийни екипи работят по отстраняването на повредите по електро- и водоснабдителната мрежа. Тази заран кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че подаването на електричество и на вода към две трети от семействата в Киев е възобновено. Подновило е работа и метрото, откакто през вчерашния ден то бе употребявано като бомбоубежище, съобщи Българска телеграфна агенция. 

При съветски обстрел на южния украински град Херсон през днешния ден е бил погубен 36-годишен мъж, който се е намирал в колата си, съобщи Ройтерс, базирайки се на пост в Telegram на регионалния шеф Ярослав Янушевич. Той заяви, че съветските сили са обстрелвали западните региони на града с артилерия и ракети. Ранена е 70-годишна жена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР